Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ali Özcan Sivas Havuzköy ve Çevresi Arkeolojik Yüzey Araştırmasına Katıldı

Kızılırmak ve Fırat havza sınırında oldukça geniş bir etkileşimi olan ve hem Geç Tunç Çağı'nda hem de Demir Çağı'nda yerleşilmiş bir merkez olan, ayrıca daha önce yapılan çalışmalarda Geç Hitit Dönemi Aslanı bulunan Havuzköy ve çevresinde yürütülen ve başkanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belgin Aksoy'un üstlendiği "2024 Yılı Sivas (Kangal) Havuzköy ve Çevresi Arkeolojik Yüzey Araştırması"na öğretim üyemiz ve bölüm başkanımız Doç. Dr. Ali Özcan katılım sağladı. Yüzey araştırmasına ayrıca T.C. Kültür Bakanlığı temsilcisi olarak Sivas Arkeoloji Müzesi'nden Hamis Eren, Tübingen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dirk P. Mielke ve Christine Kersting ile Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri de katıldı.